Anbudspriset

Nominerade 2017

Här är de nominerade till Anbudspriset 2017

 

Tre exceptionella upphandlare har nu sållats fram som slutkandidater till Anbudspriset 2017: Martin Kruse, Arbetsförmedlingen, Linda Bjarle, Helsingborgs stad och Lisa Borgh, Stockholms läns landsting.

  • Martin Kruse, Arbetsförmedlingen - upphandlingen av tjänsten STOM
    Tjänsten STOM (Stöd och matchning) är upphandlad som en LOV och inom ramen för detta avtal har Arbetsförmedlingen under avtalstiden utvecklat ett system för rating av leverantörer. Ratingsystemet hjälper deltagarna att välja leverantör och kommer längre fram också att kunna ligga till grund för att avveckla de leverantörer som inte levererar tillräckligt goda resultat.
  • Linda Bjarle, Helsingborgs stad - upphandling av livsmedel Tillsammans med verksamheterna har Linda följt upp, priskontrollerat och kvalitetsutvecklat stadens mat. Hon har arbetat nära leverantörerna genom regelbunden dialog och därför ställt rätt krav. På cirka fem år har staden gått från 9 procent ekologisk mat till cirka 40 procent.
  • Lisa Borgh, Stockholms läns landsting - upphandling av instrument och sjukvårdsartiklar
    Lisa arbetar aktivt med olika former av dialog för att tillsammans med leverantörsmarknaden förstå förutsättningar och behov och utifrån detta skapa transparenta, proportionerliga samt likabehandlande underlag med fokus på kvaliteten. Lisa arbetar mycket med skriftlig kommunikation men även med möten både enskilt och i grupp med leverantörer.

Vinnaren presenteras på Almegas Upphandlingsdag den 30 mars 2017. Anmäl dig till konferensen här